Susisiekite telefonu darbo dienomis nuo 08:00 - 18:00 : +370 632 55550

Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Arvins, 100ml

Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Arvins, 100ml

Už šią prekę galite atsiskaityti prekes pristačius ar atsiimant patiems

Maistinis aliejus iš sėjamosios juodgrūdės (Nigella Sativa) sėklų.

Juodgrudės dar vadinamos Kalonji arba juodaisiais indiškais kmynais.

Juodgrūdė padeda reguliuoti cukraus pusiausvyrą organizme.

Daugiau ...

12,99 €

3607-HLV

Galimybė įsigyti : Prekė yra sandėlyje

1 prekė sandėlyje

Dėmesio: Paskutinė prekė sandėlyje!

Paysera apmokėjimo būdas leis nedelsiant apmokėti per Jūsų pasirinktą banką
Paysera apmokėjimo būdas leis nedelsiant apmokėti per Jūsų pasirinktą banką

Juodgrūdžių (arba juodojo kumino, lot. Nigella Sativa) aliejus naudojamas mitybai pagerinti, kosmetikoje ir liaudies medicinoje.

Kartoko, aštroko, graužiančio šiek tiek panašaus į kmynų skonio. Vartojamas mitybai praturtinti (apie 1 arbatinį šaukštelį per dieną). Kosmetikoje naudojamas jautrios, sudirgusios, niežtinčios, sausos, suskeldėjusios, pleiskanojančios odos priežiūrai.

Juodieji kmynai yra legendinis rytų augalas, kuris naudojamas kaip įvairių ligų gydymui. Juodgrūdžių aliejaus gydomųjų savybių istorija įsišaknijusi per amžius. Egipto karalienė Nefertiti žinojo apie nuostabų šio aliejaus poveikį odai ir naudojo jį išsaugoti grožiui ir jaunystei.

Gerai žinomas archeologas, lordas Karteris, faraono Tutanhamouno laidojimo vietoje pastebėjo nežinomą juodos spalvos aliejų. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo "juodųjų kmynų aliejus". Šis radinys leidžia manyti, kad senovės egiptiečiai žinojo juodgrūdes ir naudojo jas prieš 3000 metų. Šio aliejaus radimas tarp palaidoto karaliaus turto neabejotinai nurodo jo svarbą tuo metu.

Juodgrūdės (Nigella sativa) turi beveik dešimt vardų. Kalonji (kalonji) - yra hindi kalba, habbat Al Baraka - pažodžiui "palaiminta sėkla" - arabų, o dar ir žydinčių pankolių (fennel flower), juodųjų kmynų (black caraway), muskato gėlė (nutmeg flower), itališka kalendra (roman coriander), juodasis sezamas (black sesame). Amerikoje jas vadina černuška (chernushka). Matyt, šį vardą atvedė Rusijos emigrantai. Ir tai dar ne viskas. Akivaizdu, kad daugybė pavadinimų sukelia painiavą.

Pats Nigella augalas botaniškai nei su sezami, nei su pankoliu, nei su kmyn, nei netgi su svogūnu neturi nieko bendra. Labiausiai paplitęs pavadinimas - juodieji kmynai nigela - gautas dėl lapų panašumo (ploni, raižyti, kaip ir pankolių) ir sėklų formos bei spalvos: jos yra mažos, juodos, aštraus skonio. Būtent sėklos - labai populiarus prieskonis Rytų šalyse, o arabų pasaulyje jos taip pat yra vaistas, apie kurį Korane rašoma: "Juodąjame kmyne išgijimas nuo visų ligų, išskyrus mirtį." Ir jei Europos liaudies medicinoje, juodgrūdėms skiriama gana kukli vieta - naudojama skrandžio ligoms bei kaip tulžį varanti priemonė, tai Rytuose juodųjų kmynų sėklų aliejus yra naudojamas beveik nuo visų negalavimų.

Juodieji kmynai auga Viduržemio jūros regione, Afrikos šiaurėje, Maroke, Azijoje ir Arabijos pusiasalyje.

• Juodgrūdės turi bendrą imuninės sistemos atstatomąjį poveikį. Skatina aktyvizuotis energiją, padeda esant greitam ir lėtiniam nuovargiui. Skatina užkrūčio arba timuso liaukos darbą, kuri apskritai yra atsakinga už organizmo apsaugines jėgas. Remiantis daugeliu tyrimų, yra idealiai tinkančios vėžio vystymuisi gydyti ar profilaktikai.

• Juodgrūdžių aliejus skatina arterinio spaudimo normalizavimą. Padeda esant nemigai, galvos skausmams ir nervų sistemos sutrikimams. Veiksmingas kraujagyslių ligų, visų pirma smegenų kraujagyslių sklerozės gydymui.

• Antialerginis, todėl padeda gydyti įvairias alergines odos ligas - egzemą, alerginius uždegimus, susijusius su histamino sutrikimais.

• Eteriniai aliejai, esantys jame, turi ryškų baktericidinį ir antiseptinį poveikį. Tai veiksminga priešgrybelinė (Candida albicans) ir antivirusinė medžiaga: pašalina niežėjimą, regeneruoja uždegusią odą. Padeda atsikratyti spuogų ir bėrimų.

• Juodgrūdžių aliejus yra puiki priemonė nuo strijų nėštumo metu. Maitina, drėkina, pripildo odą vitaminais, gerina medžiagų apykaitą, šalina uždegimus ir apsaugo odą nuo sausumo. Aliejus gerina kraujo apytaką ir odos spalvą.

• Šis aliejus rekomenduojamas, kad būtų išvengta plaukų slinkimo ir didelio jų riebalavimosi. Ankstyvosiose nuplikimo stadijose tai ypač veiksminga kartu su alyvuogių ir levandų aliejais. Jis taip pat naudojamas atstatyti žilų plaukų spalvą.

• Juodgrūdžių aliejus naudojamas kaip efektyvus diuretikas (skatina šlapimo susidarymą inkstuose ir jo išsiskyrimą iš organizmo), tulžį varantis (esant nepakankamam tulžies išsiskyrimui) ir lengva laisvinanti priemonė. Skatina akmenų suskaidymą ir išvalymą iš inkstų ir šlapimo pūslės, skatina kirminų išvarymą.

• Apsaugo nuo nutukimo, skatina svorio mažėjimą, mažina kraujospūdį ir apsaugo nuo spazmų, žymiai sumažina cholesterolio kiekį.

• Kairo mokslininkų grupės atlikti tyrimai parodė, kad juodųjų kmynų aliejus mažina diabetu sergančių žmonių cukraus kiekį kraujyje.

• Efektyvus esant viršutinių kvėpavimo takų uždegimams: sausam kosuliui, bronchinei astmai, astmos bronchitui, sinusitui, tonzilitui.

Naudojimo būdai:

Vidiniam vartojimui:

Juodgrudžių aliejus rekomenduojamas stiprinti organizmo imuninei ir širdies bei kraujagyslių sistemai. Pagerina būklę esantl uždegimams ir alergijoms.

Vartokite ryte ir vakare 15 minučių prieš valgį po 1 arbatinį šaukštelį. Vaikams skiriama dozė yra pusė suaugusiųjų dozės. Užsigerti puse stiklinės vandens, į kurią galima įdėti šaukštą medaus. Naudojimas kartu su medumi arba natūraliomis sultimis stiprina juodgrūdžių aliejaus gydomąsias savybes.

Didelio ar žemo kraujo spaudimo profilaktikai: sumaišykite 100 ml citrinų sulčių, 100 ml medaus, 100 ml juodgrūdžių aliejaus. Valgykite po 1 valgomąjį šaukštą ryte ir vakare tuščiu skrandžiu.

Šlapimo takų ligų profilaktikai: užpilkite stiklinę ipumpurų arbatos, įdėkite arbatinį šaukštelį juodgrūdžių aliejaus, šaukštą medaus. Vartoti kursais  po 2-3 stiklines per dieną.

Uždegiminės viršutinių kvėpavimo takų ligos: naudojamas inhaliacijoms. Į verdantį vandenį įpilkite šaukštelį aliejaus. Uždengti galvą rankšluosčiu ir 5-7 minutes kvėpuoti garais. Inhaliacijas atlikti kasdien prieš miegą.

Išoriškai:

Juodgrūdžių aliejus yra puiki priemonė esant odos infekcijoms, dermatitams, egzemai ir psoriazei, taip pat nudegimams, žaizdoms ir saulės nudegimams. Kosmetikos gaminiuose jis naudojamas dėl raminančių, regeneruojančių, atkuriamųjų ir priešuždegiminių savybių. Juodgrūdžių aliejus yra ypač rekomenduojamas sausai, jautriai ir dirgliai odai. Tepkite juodgrūdžių aliejumi pažeistas kūno odos vietas. Reguliariai sutepkite nosies gleivinę.

Esant egzemai: įtrinti pažeistas vietas 3 kartus per dieną.

Esant reumatitui: šiltas juodgrūdžių aliejus intensyviai įtrinamas ligotus sąnarius.

Atsargumo priemonės: nėštumo ir žindymo metu negalima vartoti per burną, tik išoriškai. Draudžiama vartoti ligoniams po organų persodinimo (kepenys, inkstai, širdis), kadangi didina kūno imunitetą, kas gali būti organų atmetimo rezultatas.

Reguliarus juodųjų kmynų aliejaus vartojimas padidina kūno atsparumą ir padeda palaikyti sveikatą. Nepažeidžia natūralios pusiausvyros ir neturi šalutinio poveikio. 

Maistinė vertė 100 g:

energetinė vertė 3692,6 kJ / 898,2 Kcal,

riebalai 99,8 g įskaitant:

sočiųjų riebalų rūgščių 18 g,

mononesočiųjų riebalų rūgščių 23,8 g,

polinesočiųjų riebalų rūgščių 58 g;

angliavandeniai 0 g, įskaitant cukrų 0 g,

baltymai 0 g,

druska 0 g.

Laikymo sąlygos: kambario temperatūroje, saugioje nuo šviesos. Atidarius, laikyti šaldytuve ir vartoti per 1 mėnesį.

Kadangi dominuoja polinesočiosios riebiosios rūgštys, aliejus gana jautrus temperatūrai. Nešildyti daugiau nei iki 90°C.

Butelio apačioje leidžiamos natūralios nuosėdos.

Sudėtis: aliejus iš juodųjų kmynų (Nigella Sativa) sėklų.

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra rekomenduojamojo pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius ir konsultuokitės su gydytoju. 

  • Kilmės šalis: Indija
  • Kiekis: 100 ml

Parašykite savo atsiliepimą

Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Arvins, 100ml

Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Arvins, 100ml

Maistinis aliejus iš sėjamosios juodgrūdės (Nigella Sativa) sėklų.

Juodgrudės dar vadinamos Kalonji arba juodaisiais indiškais kmynais.

Juodgrūdė padeda reguliuoti cukraus pusiausvyrą organizme.

Parašykite savo atsiliepimą

12 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: