Susisiekite telefonu darbo dienomis nuo 08:00 - 18:00 : +370 632 55550

Linų sėmenų aliejus, pirmojo šalto spaudimo, nerafinuotas, Estvita

Akcija

Linų sėmenų aliejus, pirmojo šalto spaudimo, nerafinuotas, Estvita

Už šią prekę galite atsiskaityti prekes pristačius ar atsiimant patiems

Tai pats nepatvariausias iš plačiai vartojamų aliejų, seniau net negamintas pramoniniu būdu. Turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių. 

Labiausiai tinka gardinti šaltus arba jau pagamintus patiekalus (pvz., raugintus kopūstus, virtas bulves). Netinka kaitinti nei kepti. Naudojamas salotoms, marinatams ir padažams gardinti, gerina jų skonį ir suteikia organizmui reikalingų medžiagų.

Daugiau ...

100 ml
500 ml
200 ml

Akcija -20%

2,07 €

ankstesnė kaina 2,59 €

Galimybė įsigyti : Prekė yra sandėlyje

Akcija baigsis po:

5 prekės sandėlyje

Paysera apmokėjimo būdas leis nedelsiant apmokėti per Jūsų pasirinktą banką
Paysera apmokėjimo būdas leis nedelsiant apmokėti per Jūsų pasirinktą banką

Linų sėmenų aliejus buvo žinomas jau senovėje. Ir šiais laikais linų sėmenų aliejus yra žinomas ir labai vertinamas visame pasaulyje. Nuo seno jis vartojamas ir Lietuvoje.

Pagrindiniai linų sėmenų aliejaus komponentai yra nesočiosios riebiosios rūgštys – alfa linoleno (Omega-3) 56,15 %  bei linolo 14,20 % (Omega-6) ir oleino iki 18,81 % (Omega-9). Omega-3 šalto spaudimo linų sėmenų aliejuje yra daugiau negu žuvų taukuose ir daugiausiai negu bet kuriame kitame produkte. 

Šio aliejaus negalima naudoti kepimui. Vartoti šalto spaudimo linų sėmenų aliejų galite su bet kuo – šis aliejus suteiks nepaprastą skonį daržovių salotoms, košėms, bulvių patiekalams, mėsos troškiniams, įvairiems padažams, raugintiems kopūstams, silkei, varškei, jogurtui, kefyrui ir kt.

Šalto spaudimo linų sėmenų aliejus plačiai naudojamas ir namų kosmetologijoje.

Naudojimas: vartojamas grynas, geriant po 1 arbatinį šaukštelį 2 kartus per dieną po valgio (2 a.š./10ml aliejaus yra 5mg (42%*) vitamino E (α - tokoferolio acetato)).

*Rekomenduojama vitamino E (alfa-tokoferilacetato) paros norma suaugusiam žmogui - 12 mg.

Sudėtyje yra polinesočiųjų riebalų rūgščių ne mažiau 70 mg/100ml; a-linoleno (Omega-3), linoleno (Omega-6), oleino (Omega-9); vitamino E (α - takoferolio acetato ne mažiau 50mg/100ml*)

Maistinė vertė (100g produkto):

baltymų - 0 g,

riebalų - 99,8 g,

angliavandenių  - 0 g,

Energinė vertė 898 kcal / 3759,8 kJ.

Aliejaus laikymas: laikykite jį sandariai uždarytame butelyje, tamsioje vėsioje vietoje. Linų sėmėnų aliejus neturėtų būti šildomas ar kaitinamas. Linų sėmenų aliejus gali būti laikomas apie metus. Po atidarymo laikyti šaldytuve ir suvartoti per vieną mėnesį.

Buteliuko dugne gali atsirasti natūralių nuosėdų.

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra rekomenduojamojo pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius ir konsultuokitės su gydytoju. 

  • Kilmės šalis: Rusija
  • Kiekis: 100ml / 200ml

Parašykite savo atsiliepimą

Linų sėmenų aliejus, pirmojo šalto spaudimo, nerafinuotas, Estvita

Linų sėmenų aliejus, pirmojo šalto spaudimo, nerafinuotas, Estvita

Tai pats nepatvariausias iš plačiai vartojamų aliejų, seniau net negamintas pramoniniu būdu. Turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių. 

Labiausiai tinka gardinti šaltus arba jau pagamintus patiekalus (pvz., raugintus kopūstus, virtas bulves). Netinka kaitinti nei kepti. Naudojamas salotoms, marinatams ir padažams gardinti, gerina jų skonį ir suteikia organizmui reikalingų medžiagų.

Parašykite savo atsiliepimą

19 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: