Susisiekite telefonu darbo dienomis nuo 08:00 - 18:00 : +370 632 55550

Juodųjų sezamų aliejus, pirmojo šalto spaudimo, nerafinuotas, ARVIN‘S

Juodųjų sezamų aliejus, pirmojo šalto spaudimo, nerafinuotas, ARVIN‘S

Už šią prekę galite atsiskaityti prekes pristačius ar atsiimant patiems

Juodųjų sezamų aliejus vertinamas dėl savo apsauginių savybių, ypač kaip sausos odos drėkiklis, ypatingai odos priežiūrai ar masažams. Sezamų aliejus prasiskverbia giliai į odą ir yra tradiciškai naudojamas Ajurvedoje dėl savo maitinamųjų ir detoksikuojančių savybių. Taip pat puikiai tinka virtuvėje!

Pirmojo šalto spaudimo, nerafinuotas.

Išpilstymo data: 2018-04

Galiojimo data iki: 2021-04-30

Daugiau ...

500 ml
1 ltr

7,99 €

Galimybė įsigyti : Prekė yra sandėlyje

53 prekės sandėlyje

Paysera apmokėjimo būdas leis nedelsiant apmokėti per Jūsų pasirinktą banką
Paysera apmokėjimo būdas leis nedelsiant apmokėti per Jūsų pasirinktą banką

Juodųjų sezamų aliejus yra lengvai naudojamas, suteikia daugeliui maisto produktų unikalų skonį, ir taip pat turi tūkstantmečių senumo tradicijas kaip populiarus kūno aliejus.

Juodieji sezamai naudojami ir auginamos jau nuo 1000 prieš mūsų erą, nes yra turtingas įvairiomis maistinėmis ir gyvybiškai svarbiomis medžiagomis. Juodosios sezamo sėklos praturtina Azijos virtuvę tūkstančius metų. Priklausomai nuo veislės, sezamo augalas turi baltas, šviesiai rudas arba juodas sėklas, iš kurių juodos atstovauja sezamo archetipui ir yra ypač turtingos vertingomis maistinėmis medžiagomis. Natūropatijoje ir Ajurvedoje juodasis sezamas laikomas tikra palaima sveikatai ir gerovei.

Juodosiose sezamo sėklose yra daug vitaminų, mineralų ir vitamino E. Tai yra natūralus antioksidantas ir turi visas amino rūgštis, yra idealus kalcio-magnio santykis bei daug vitamino A, vitamino B kompleksas, cinko, seleno, geležies ir lecitino.

Juodųjų sezamų aliejus vertinamas dėl savo apsauginių savybių, ypač kaip sausos odos drėkiklis, ypatingai odos priežiūrai ar masažams. Sezamų aliejus prasiskverbia giliai į odą ir yra tradiciškai naudojamas Ajurvedoje dėl savo maitinamųjų ir detoksikuojančių savybių.

Maisto ruošimui: tinka salotų, šaltų ir karštų patiekalų, makaronų gamybai, kepimui ir troškinimui. Suteikia patiekalams ypatingo Azijos virtuvės skonio.

Kosmetikoje: sezamų aliejus gali būti naudojamas sausai odai, drėkina, maitina ir atgaivina. Tinka galvos odos ir kūno masažui, odai suteikia spindesio ir glotnumo. Sezamų aliejus puikiai tinka pažeistų, sausų, dažytų, išsišakojusių plaukų priežiūrai. Plaukai bus pamaitinti, spindintys ir minkšti, nesausės.

Ajurvedoje vienu vertingiausių gydomųjų aliejų laikomas sezamų aliejus. Jis giliai maitina audinius, turi striprų šildantį efektą, tinka masažui bet kokio konstitucijos tipo žmonėms. Jame daug saulės energijos.
Naudoja sezamų aliejų daugumoje išoriškai, todėl, kad būtent taip jis geriausiai įsisavinamas organizmo. Prieš aliejinį masažą aliejų būtina pašildyti iki 35-40 laipsnių ir reikia stengtis palaikyti tokią temperatūrą visos procedūros metu. Giliai įsiskverbdamas į odą, sezamų aliejus sušildo kūną, sąnarius, sausgysles ir raumenis, ko pasekoje toksinai ir šlakai pradeda aktyviai palikinėti "apgyvendintas" vietas, gerėja kraujotaka, geriau vyksta audinių regeneracija, ateina atsipalaidavimas ir ramybė.
* Jeigu jus neramina sąnariai, reumatinis poliartritas, reumatai, artritai, pašildytą sezamų aliejų įtrinkite į skaudamą vietą.
* Suplonėjus dantų emaliui, esant silpniems dantims du kartus dienoje po dantų valymo reiktų skalauti burną šaukštu sezamo aliejaus 1-2 minutes.
* Į skaudančias ausis nakčiai galima įlašinti 2-3 lašus. Tai sumažins uždegimą ir nuskausmins.
* Sezamų aliejaus naudojimas plaukams kaip kaukę (laikyti 2 valandas ir ilgiau) stimuliuoja greitą plaukų augimą, atkuria natūralų jų blizgesį, stiprina šaknis ir gydo besišakojančius galiukus.
Sezamų aliejus, dėka savo šildančio efekto, puikiai tinka Vata ir Kapha došoms. Žmonėms, turintiems padidėjusią Pita došą, sezamų aliejų reiktų naudoti atsargiai arba sumaišyti su kokosų aliejumi.

100 g juodojo sezamo sėklų yra maždaug:

- 32 g augalinių baltymų
- 2170 mg kalcio
- 520 mg magnio
- 10 mg geležies
- 10 mg cinko
- 10 mikrogramų seleno

Maistinės juodojo sezamo aliejaus savybės (100 g):

Energetinė vertė: 3685 kJ / 880 kcal
Riebalai: 99.50 g, iš jų: sočiųjų riebalų: 12,75 g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys: 39,95 g
Polinesočiosios riebalų rūgštys: 42,42 g
Amino rūgštys: 104 mg
Angliavandeniai: 0g
Baltymai: 0 g
Druska: 0 g

Įspėjimai: asmenys, kuriems yra padidėjęs jautrumas produkto sudedamosioms dalims, turi nenaudoti šio produkto.

Laikymas: vėsioje, sausoje vietoje. Toliau nuo tiesioginių saulės spindulių. Po kiekvieno naudojimo gerai užsukti dangtelį.

Sudėtis: 100% šalto spaudimo juodųjų sezamų aliejus

  • Kilmės šalis: Indija
  • Kūno tipas (doša): Vata
  • Kiekis: 500 ml

Parašykite savo atsiliepimą

Juodųjų sezamų aliejus, pirmojo šalto spaudimo, nerafinuotas, ARVIN‘S

Juodųjų sezamų aliejus, pirmojo šalto spaudimo, nerafinuotas, ARVIN‘S

Juodųjų sezamų aliejus vertinamas dėl savo apsauginių savybių, ypač kaip sausos odos drėkiklis, ypatingai odos priežiūrai ar masažams. Sezamų aliejus prasiskverbia giliai į odą ir yra tradiciškai naudojamas Ajurvedoje dėl savo maitinamųjų ir detoksikuojančių savybių. Taip pat puikiai tinka virtuvėje!

Pirmojo šalto spaudimo, nerafinuotas.

Išpilstymo data: 2018-04

Galiojimo data iki: 2021-04-30

Parašykite savo atsiliepimą

18 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: