Susisiekite telefonu darbo dienomis nuo 08:00 - 18:00 : +370 632 55550

Asafetida (kvapioji ferula) su ožrage, malta, Classic Ayurveda, 70 g

Asafetida (kvapioji ferula) su ožrage, malta, Classic Ayurveda, 70 g

Už šią prekę galite atsiskaityti prekes pristačius ar atsiimant patiems

Asafetida – kvapioji ferula – aromatingi augalo Ferula Asafetida šaknų sakai, kvapu ir skoniu primena česnaką. Vartojama mišinyje dėl itin stipraus kvapo. Dedama į sriubas, troškinius, ankštinių patiekalus. Tinka dėti į pirmuosius, antruosius (ne saldžius) patiekalus kam patinka svogūno bei česnako skonis. Skonis ir kvapas labai specifiniai.

Be ryžių ir kvietinių miltų priemaišų.

Daugiau ...

4,25 €

18081

Galimybė įsigyti : Šios prekės nebeturime

Paysera apmokėjimo būdas leis nedelsiant apmokėti per Jūsų pasirinktą banką
Paysera apmokėjimo būdas leis nedelsiant apmokėti per Jūsų pasirinktą banką

Kvapioji ferula (dar vadinama Asafetida) pasižymi aštroku, unikaliu skoniu ir ryškiu kvapu, todėl net ir nedidelis jos žiupsnelis jūsų patiekalams suteiks nepakartojamą aromatą.

Jis ypač išryškėja prieš tai apkepinus ją įkaitintame ghi arba aliejuje. Pakepinta su kitais prieskoniais puikiai tinka lešių sriuboms, daržovių patiekalams, aštriems vaisių padažams pagardinti.

Lietuvoje dažniausiai naudojamas asafetidos mišinys su ryžių miltais ir ciberžole. Jei naudosite grynąją – dėkite jos perpus mažiau. Asafetidos aromatas primena iš vienos pusės fermentinį stipraus aromato sūrį, gal kiek juoduosius triufelius, iš kitos pusės, svogūną ir česnaką. Asafetidos aromatas savo sieringų junginių dėka yra artimas svogūninių šeimai, t.y tie patys eteriniai aliejai, o taip pat asafetidai būdingi di-, tri- ir tetrasulfidai.

Asafetidos buvimas maiste imituoja kiaušinius, česnakus, svogūnus, mėsą, triufelius (grybus). Asafetida yra naudojama paprastai labai mažais kiekiais, siekiant suteikti sūriems, aštriems, o kartais ir saldiems patiekalams savitą pikantišką aromatą. Ruošiant su asafetida, paimkite šiek tiek jos miltelių ir paskrudinkite kelias sekundes karštuose riebaluose kartu su kitais prieskoniais prieš dedant į patiekalą. Dėkite asafetidą į ankštinių ir bulvių, ryžių, mišrių daržovių patiekalus, keptus užkandžius. Kadangi grynos, su ryžių miltais nesumaišytos, asafetidos aromatas daug aštresnis ir intensyvesnis nei parduodamos miltų mišinyje, naudokite jos patiekalui perpus mažiau.

Indijoje asafetida yra vartojama labai plačiai. Tai - esminis maisto ingredientas, o sunkiau virškinami patiekalai, tokie, kaip ankštinių ar bulvių, visuomet turėtų būti ruošiami su ja. Asafetidos skonis aštrus ir karštas, ji didina apetitą, uždega virškinimo ugnį, tonizuoja, asafetidos naudojimas maiste neleidžia žarnyne kauptis dujoms - meteorizmui, ir palengvina maisto virškinimą.

Ajurveda asafetidai priskiria pačias stipriausias antimikrobines ir baktericidines savybes.

Šis Pietryčių Azijos prieskonis turi būti kiekvienoje virtuvėje. Jis daugiausia naudojamas kartu su imbieru, kardamonu ir akmens druska. Jis tiekiamas kaip milteliai arba pasta.

Dėl savo stipraus česnako kvapo, geriausia laikyti asafetidą hermetiškame, uždarame inde. Skirtingai nuo česnako jis neturi tamasinės (bukinančios) įtakos protui ir jausmams. Pagal Ajurvedą asafetida stiprina agni (virškinimo ugnį) ir ramina Vata došą (oro / eterio elementas).

Pagal ajurvedą vaistinė ožragė stiprina agni (virškinimo ugnį), be skatina Pita došą (ugnies/vandens stichija). Vaistinės ožragės sėklos yra šiek tiek kartaus skonio ir neturėtų būti vartojamos nėštumo metu.

Alavo indelis su didelėmis ir mažomis skylutėmis.

Sudėtis: asafetida (30%), ožragė (70%)

Visi ingredientai yra iš sertifikuotų ekologinės žemdirbystės ūkių.

  • Kilmės šalis: Vokietija
  • Veganams tinkama: Taip
  • Svoris: 70 g
  • Kiekis: 1 vnt.

Parašykite savo atsiliepimą

Asafetida (kvapioji ferula) su ožrage, malta, Classic Ayurveda, 70 g

Asafetida (kvapioji ferula) su ožrage, malta, Classic Ayurveda, 70 g

Asafetida – kvapioji ferula – aromatingi augalo Ferula Asafetida šaknų sakai, kvapu ir skoniu primena česnaką. Vartojama mišinyje dėl itin stipraus kvapo. Dedama į sriubas, troškinius, ankštinių patiekalus. Tinka dėti į pirmuosius, antruosius (ne saldžius) patiekalus kam patinka svogūno bei česnako skonis. Skonis ir kvapas labai specifiniai.

Be ryžių ir kvietinių miltų priemaišų.

Parašykite savo atsiliepimą

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: