Susisiekite telefonu darbo dienomis nuo 08:00 - 18:00 : +370 632 55550

Kuminas (Jeera), nesmulkintas, East End, 100g

Kuminas (Jeera), nesmulkintas, East End, 100g

Už šią prekę galite atsiskaityti prekes pristačius ar atsiimant patiems

Pasižymi aromatingu, persmelkiančiu skoniu, tai vienas svarbiausių ingredientų daugelyje indiškų valgių.

Norint išskirti subtilų saldų skonį, prieš vartojimą reikia šiek tiek pakepinti. Sėklos gali būti dedamos į mėsos patiekalus, marinatus, karius ir ryžių patiekalus.

Daugiau ...

2,19 €

5018605002485

Galimybė įsigyti : Prekė yra sandėlyje

15 prekės sandėlyje

Paysera apmokėjimo būdas leis nedelsiant apmokėti per Jūsų pasirinktą banką
Paysera apmokėjimo būdas leis nedelsiant apmokėti per Jūsų pasirinktą banką

Kmyninis kuminas – baltojo indiško kmyno Cuminum cyminum maltos sėklos. Kitaip vadinamas indišku arba Romos kmynu. Svarbus daržovių, ryžių, ankštinių patiekalų ir užkandžių receptų komponentas. Rūgščiai aštroko skonio. Prieskonis, tinkamas dėti į visus nesaldžius ir ne pieniškus patiekalus, arbatas. Tinka visoms došoms.

Labai stipraus skonio ir gausiai auga lengvose, lygaus klimato sąlygose, kur yra turtingas, gerai nusausintas smėlingos priemolio dirvožemis. Švelnus kuminų skonis yra unikalus ir vertingas indėlis į daugybę pikantiškų patiekalų ir yra itin svarbus indų virtuvės ingredientas. Indiškas kuminas sutinkamas visame pasaulyje maisto produktuose, gėrimuose, alkoholiniuose gėrimuose, tualeto reikmenų ir parfumerijos gaminiuose.

Kad atsiskleistų prieskonio naudingosios savybės ir suteiktų maistui charakteringą skonį, trumpai pakaitinti aliejuje.

Kuminas dažniausiai naudojamas vietose, kuriose yra gerai žinomas patiekaluose - daugiausia Indijoje, Tolimuosiuose ir Viduriniuose Rytuose, Meksikos, Portugalijos ir Ispanijos virtuvėse. Tai yra daugumos karių ir daugybės aštrių prieskonių mišinių komponentas bei yra naudojamas kaip guliašo patiekalų, patiekalų ant grotelių, ypač ėrienos ir vištienos patiekalų priedas. Dėl kumino, įprasti ryžiai, pupelės ir kai kurie pyragaičiai gali įgyti ypatingo skonio.  Mažas šio prieskonio kiekis gali būti sėkmingai pridėtas prie baklažanų ir pupelių patiekalų.

Kuminas yra būtina daugelio aštrių Meksikos patiekalų, tokių kaip paprika, čili padažas ir keptas kiaulienos enchiladas (tradicinis Meksikos patiekalas, tiekiamas tortiloje) ingredientas.

Europoje kumino skonis naudojamas tam tikroms portugalų dešrų rūšimis, taip pat kaip sūrio prieskonis, ypač olandų "Leyden" ir vokiečių "Munster", taip pat į rūkytus sūrius bei mėsą dedamas ingredientas. Tai yra marinatų sudedamoji dalis, taip pat dedama į raugintus kopūstus ir puikiai sumaišoma su įvairiomis pomidorų padažų sudėtinėmis dalimis.

Kuminas yra gana gerai žinomas Artimuosiuose Rytuose. Jis dažniausiai naudojamas kaip žuvų patiekalų, keptų patiekalų ir guliašų bei kuskuso prieskonis. Taip pat virtos mėsos ir daržovių patiekaluose - Maroko nacionaliniuose patiekaluose. "Zeera pani" yra gaivus ir apetitą sukeliantis indų gėrimas, pagamintas iš romėnų kmynų ir tamarindo.

Naudojami duonos ir konditerinių gaminių aromatizavimui, dedami į rūgštaus pieno patiekalus, gardinami sūdyti agurkai, kopūstai, pomidorai, grybai, sriubos, žuvis, šviežios daržovių salotos, mėsos patiekalai. Prieš naudojimą galima apkepinti riebaluose arba sausoje keptuvėje, kol šiek tiek patamsėja – tuomet atsiskleidžia tikrasis aromatas.

  • Kilmės šalis: Didžioji Britanija
  • Svoris: 100 g

Parašykite savo atsiliepimą

Kuminas (Jeera), nesmulkintas, East End, 100g

Kuminas (Jeera), nesmulkintas, East End, 100g

Pasižymi aromatingu, persmelkiančiu skoniu, tai vienas svarbiausių ingredientų daugelyje indiškų valgių.

Norint išskirti subtilų saldų skonį, prieš vartojimą reikia šiek tiek pakepinti. Sėklos gali būti dedamos į mėsos patiekalus, marinatus, karius ir ryžių patiekalus.

Parašykite savo atsiliepimą

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Straipsniai susiję su preke

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: